MEMBERS' BENEFITS logoMembers' Benefits

ArboNed

Werken is gezond en werkdruk is niet per se slecht. Sterker nog: we hebben werkdruk nodig om prestaties te leveren. Maar wat als de spanning te groot wordt en gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress? Dat kan leiden tot verzuim. ArboNed geeft tips om dat te voorkomen.

Onze prestaties en gezondheid kunnen lijden onder werkstress. Cijfers van ArboNed laten zien dat bijna een kwart van alle verzuimdagen wordt veroorzaakt door stressgerelateerde klachten. Verzuim door stress kan lang duren. Medewerkers met overspannenheid zijn gemiddeld 235 dagen uit de roulatie. De impact hiervan is enorm: zo kost een dag verzuim u gemiddeld €315,- en collega’s die het werk moeten overnemen kunnen extra werkdruk voelen. En juist in deze tijden van een krappere arbeidsmarkt heeft u uw medewerkers hard nodig.

Zorg ervoor dat de batterij is opgeladen
Het goede nieuws is dat u als werkgever verzuim door werkstress kunt voorkomen. Bijvoorbeeld door op tijd signalen te herkennen en aan te pakken. Kijk daarbij naar uw medewerkers als een batterij. Ze kunnen leeglopen door werkstress en opladen wanneer ze voldoende werkplezier en balans ervaren. Bijvoorbeeld wanneer u ervoor zorgt dat uw medewerkers resultaten kunnen halen, invloed op hun werk hebben en het gevoel hebben echt onderdeel uit te maken van het bedrijf.

Houd uw medewerkers gezond en veilig aan het werk
Een veilige en gezonde werkomgeving bevordert de productiviteit en prestaties van uw werknemers en vermindert verzuim. Wilt u werken aan zo’n omgeving? Begin dan met het verkrijgen van inzicht in de arbeidsrisico’s. Hét startpunt hierbij de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). ArboNed biedt zijn klanten online tips en ondersteuning bij het opstellen van de RI&E.

Hoe kunt u uitval door werkstress voorkomen?
Als werkgever kunt u een belangrijke rol spelen bij het opladen van de batterij van uw medewerkers en zo voorkomen dat ze uitvallen door werkstress. ArboNed helpt u hier graag bij op een manier die het best bij uw bedrijf past:


Kortingsregeling alleen zichtbaar op het besloten gedeelte.



Profiteer ook van deze aanbiedingen


Equivalence
Equivalence
Loonkostenvoordelen optimaal benutten

Meer info
Compagnon
Compagnon
Exclusieve Medezeggenschapstraining van Compagnon

Meer info
Luba
Luba
Vakantiekrachten: 1 vakantiekracht en 1 contract

Meer info

Informatie leveranciers  Contact | Disclaimer | Members' Benefits | Nieuws | Nieuwsbrief | Inloggen