MEMBERS' BENEFITS logoMembers' Benefits

DKV

Nederland heeft de grootste laaddichtheid van Europa, met 140.000 publieke laadpalen en 5.000 publieke snelladers. Het uitbreiden van de laadinfrastructuur en de druk op het elektriciteitsnet vormen grote uitdagingen. Samenwerking tussen overheden, energiebedrijven en de mobiliteitssector is cruciaal om hiervoor schaalbare lange termijn oplossingen te realiseren. Maar welke stappen kunnen er nu al worden gezet?

Ten eerste kunnen we ons meer bewust worden van ons eigen gedrag. We kennen allemaal het fenomeen ‘handdoekje leggen’ tijdens de vakantie, waarbij mensen ‘s ochtends ligstoelen bij het zwembad reserveren en pas later terugkomen. Dit gedrag komt vaker voor in ons dagelijks leven. Zo ook ‘laadpaalkleven’; het onnodig lang parkeren bij een laadpaal, waardoor anderen geen toegang hebben.

Daarnaast kunnen gemeenten strenger handhaven. In sommige landen worden tijdstarieven ingevoerd: hangt uw EV langer aan de paal dan is toegestaan? Dan moet u extra betalen per minuut. 

Bovendien zijn boetes voor mensen met een bedrijfslaadpas mogelijk niet voelbaar, omdat de werkgever vaak de kosten draagt. Werkgevers zouden boetes kunnen opleggen aan werknemers die laadpaalkleven. 

Er is nog een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden: het parkeertekort in veel steden. Want als u klaar bent met laden, is het de bedoeling dat u uw auto verplaatst. Grote kans dat er geen beschikbare parkeerplekken meer zijn in de buurt.

Al met al een complexe kwestie die maatwerk vereist. Het zal tijd en geld kosten voordat er blijvende oplossingen zijn om de laadinfrastructuur uit te breiden en tegelijkertijd het elektriciteitsnet in balans te houden.

Eén ding is zeker, elektrisch rijden is het middelpunt van de transitie. DKV Mobility biedt volledige transparantie in de oplossingen, van laadpas tot advies en installatie van laadinfrastructuur. Het maakt niet uit of u hybride of volledig elektrische voertuigen in uw wagenpark heeft. Wij bieden full-service maatoplossingen, voor onderweg, thuis of op het werk.


Kortingsregeling alleen zichtbaar op het besloten gedeelte.



Profiteer ook van deze aanbiedingen


ArboNed
ArboNed
Hoe voorkomt u verzuim door werkstress?

Meer info
Dutch Marketing Academy
Dutch Marketing Academy
Laat uw bedrijf groeien met een Marketing Groeitraject!

Meer info
DKV
DKV
Betaal contactloos met de DKV SMART Card National

Meer info

Informatie leveranciers  Contact | Disclaimer | Members' Benefits | Nieuws | Nieuwsbrief | Inloggen