MEMBERS' BENEFITS logoMembers' Benefits

Lyreco

Vanwege het coronavirus werken medewerkers zo veel mogelijk thuis. Heel wat mensen waren al gewend aan thuiswerken en voor hen veranderd er wellicht niet zo veel. Maar voor vele anderen is dit een nieuw gegeven en dan is het belangrijk om thuis de juiste kantoorartikelen te hebben om efficiënt te kunnen werken. Wat heeft u allemaal nodig voor uw thuiswerkplek en waar moet u op letten? Lyreco heeft voor u een handig overzicht gemaakt. En om het nog gemakkelijker te maken, leveren we alles rechtstreeks op uw thuisadres. Neem hiervoor snel contact met uw vaste Lyreco contactpersoon, die brengt met plezier alles voor u in orde.

Waaraan moet een werkplek in huis voldoen?
Een goede werkplek in huis bestaat minstens uit een goede stoel, een goede tafel en de juiste verlichting. Voor werken met computers en beeldschermen gelden in principe dezelfde regels als op kantoor. Zo moet het scherm in een hoek van 90 graden staan en moet er altijd zijdelingse lichtinval zijn (een raam aan de zijkant en dus niet voor of achter uw scherm). Eventueel kunt u zorgen voor bijkomende verlichting door middel van een bureaulamp.

Een stoel moet voldoende steun en een goede werkhouding bieden. Is dit niet het geval, dan is het wenselijk om een verstelbare bureaustoel aan te schaffen.

Bij de meeste mensen zal de tafel thuis niet in de hoogte verstelbaar zijn, maar probeer dan in elk geval een tafel te kiezen die de ideale hoogte benadert. Belangrijk hierbij is ook dat u niet te lang in dezelfde houding zit, maar regelmatig eens even recht staat en beweegt. Wilt u het ineens grondig aanpakken en een nieuw bureau aanschaffen? Kies dan zeker voor een in de hoogte verstelbaar model.

Ook een voetensteun of rugsteun kunnen helpen om een ideale werkhouding te creëren.

Naast de hardware is ook een goede internetaansluiting onontbeerlijk. De meeste hebben dit sowieso in huis, maar misschien is het bereik niet optimaal in uw werkruimte. In dat geval biedt een bijkomend wifi access point, een powerline kit of een wlan repeater soelaas. Of u kunt rechtstreeks op de router aansluiten met een extra lange netwerkkabel.

Met enkel een goede internetaansluiting komt u er natuurlijk nog niet. Het handigst is wanneer u via het internet toegang heeft tot de werkdocumenten en de mailserver. Dit verloopt in vele gevallen via cloud based solutions of een vpn-verbinding. Is dit op korte termijn niet in te regelen, dan kan een externe harde schijf tijdelijk een oplossing zijn om de nodige documenten van op kantoor mee naar huis te nemen.

Wanneer veel mensen thuis werken, is het natuurlijk belangrijk om contact met de collega’s te houden. Ook meetings zullen vaak verlopen via online oplossingen zoals Skype en Teams. Om een optimale geluidskwaliteit te garanderen, kunt u het beste gebruikmaken van een headset of oortjes met ingebouwde microfoon. Beschikt uw computer of laptop niet over een ingebouwde webcam? Dan is een externe webcam handig om uw meetings ook van beeld te voorzien.

Welke materialen heeft u nodig?
In de eerste plaats heeft u natuurlijk een computer of laptop nodig. Het beeldscherm van een laptop is niet verstelbaar, waardoor u eigenlijk maar maximaal twee uur na elkaar werken achter een laptop mag werken. Zit u langer dan twee uur achter een laptop te werken, dan kunt u dus beter nekspanning voorkomen door een verstelbaar beeldscherm aan te sluiten of minstens een goede laptopsteun te gebruiken. Bij een extern beeldscherm zult u ook een verbindingskabel nodig hebben.

Ergonomisch is het ook beter om gebruik te maken van een losse muis en toetsenbord, aan te vullen met een muismat en eventueel een polssteun om de druk op de middelste polszenuw te verminderen en zo het carpaal tunnelsyndroom te voorkomen.

Niet iedereen heeft een stopcontact naast de keukentafel, dus om uw computer of laptop van stroom te voorzien kan ook een extra verlengsnoer handig zijn.

In de digitale wereld van vandaag wordt er steeds minder geprint. Toch kan het in een aantal gevallen handig zijn om uw document toch uit te printen. Zorg in dat geval voor een goede printer, voldoende papier en passende inktcartridges in uw thuiskantoor.


Kortingsregeling alleen zichtbaar op het besloten gedeelte.Profiteer ook van deze aanbiedingen


Equivalence
Equivalence
Bespaar flink op sociale zekerheid en ontvang bovendien 10% korting!

Meer info
Lyreco
Lyreco
Minimaal 38% korting op kantoorartikelen voor uw thuiswerkplek

Meer info
CWS
CWS
Bespaar flink op de werkkleding

Meer info

Informatie leveranciers  Contact | Disclaimer | Members' Benefits | Nieuws | Nieuwsbrief | Inloggen