MEMBERS' BENEFITS logoMembers' Benefits

Tentoo

Regelmatig melden medewerkers zich ziek omdat ze in quarantaine moeten. Maar quarantaine is geen reden voor een ziekmelding. Een medewerker kan zich alleen ziekmelden als hij/zij door klachten of een positieve test niet naar het werk kan. Er is geen sprake van een ziekmelding wanneer een medewerker in staat is om zijn werkzaamheden vanuit huis voort te zetten.

Focus op wat er wél kan
Vaak gaat het bij ziekteverzuim alleen maar over ziek zijn. "Maar u kunt ook kijken naar wat er wél kan." Emiel Filart, Hoofd HRM bij Brisker Group legt uit dat deze benadering veel voordelen heeft. "Door samen naar een oplossing te zoeken merken we dat medewerkers sneller terugkeren op de werkvloer. Soms lukt het bijvoorbeeld wel om een paar uur te werken in plaats van een volledige dag. Hierdoor is iemand niet 100% ziek en dat is zowel voor de medewerker als het bedrijf fijn. Ook door in gesprek te blijven met zieke medewerkers blijven ze meer betrokken bij de organisatie. Vooral bij langdurig verzuim wordt de drempel om terug te komen hierdoor ook minder groot. Dit is een positieve ontwikkeling."

Let ook op de financiële gezondheid van medewerkers
Geldproblemen bij werknemers kunnen ook invloed hebben op het werk en dit kan uiteindelijk leiden tot verzuim. Er zijn verschillende signalen die kunnen wijzen op een mogelijk financieel probleem:

Mensen met geldproblemen schamen zich vaak voor hun situatie en vragen daarom meestal te laat om hulp. Heeft een medewerker geldproblemen, ga dan eens met hem/haar in gesprek. De NBBU heeft hier een goed artikel over geschreven met handige tips om dit gesprek aan te gaan en nog meer signalen waar u op kunt letten.


Kortingsregeling alleen zichtbaar op het besloten gedeelte.Profiteer ook van deze aanbiedingen


Elycio Talen
Elycio Talen
10% korting op een professionele ondertiteling

Meer info
SkillsTown
SkillsTown
Gratis whitepaper ‘Effectief thuiswerken, zo doe je dat!’

Meer info
DKV
DKV
Ontdek de voordelen van de DKV tankpas en meer

Meer info

Informatie leveranciers  Contact | Disclaimer | Members' Benefits | Nieuws | Nieuwsbrief | Inloggen